Bart Fauser benoemd tot Fellow Royal College

01-12-2015 - In september werd professor Bart Fauser in London benoemd tot Fellow of the Royal College of Obstetricians & Gynaecologists, voor zijn belangrijke bijdrage aan de gynaecologie, in het bijzonder de reproductieve geneeskunde. Het College roemt professor Fauser voor zijn jarenlange inzet voor klinisch-translationeel onderzoek en opleiding: “He inspired the next generation of researchers in reproductive medicine”. 

Fauser, aldus het Royal College "is grotendeels verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontwikkelingen in het gebied, waaronder:
- internationale consensus over de definitie van PCOS 
- stimuleren van een wereldwijde trend naar mildere, minder belastende en veiliger IVF 
- het bereiken van erkenning, aandacht en zorg voor onvervulde behoeften van vrouwen, door nationale en internationale beleidsmakers."
Professor Fauser's werk, zo vervolgt het college, wordt gekenmerkt door het constant bevragen van opgedane klinische kennis en de toename van het begrip van de fysiologie teneinde patiëntenzorg te verbeteren.

Met dit compliment voegt Bart Fauser zich bij een select en illuster gezelschap Nederlandse gynaecologen die de titel FRCOG mogen dragen, waaronder de hoogleraren Gerard Visser (2007), Johannes Evers (2002), Otto Bleker (1998), Jelte de Haan (1995), Henk Wallenburg (1992) en Ary Haspels (1984).

Dr. B.B. van Rijn, UMC Utrecht