25ste Buitendag NVOG-Werkgroep Historie

31-01-2017 -
Op 29 april organiseert de NVOG-Werkgroep Historie voor de 25ste keer haar Buitendag. Deze bijzondere editie vindt plaats in het Teylers Museum te Haarlem. Als u de dag niet wilt missen, schrijf u dan vroegtijdig in. Op het uit­gebreide programma staan onder meer een viertal inleidingen. Dr. Mark Hans Emanuel verzorgt een voordracht met als titel ‘En er was licht... in utero, in 1896!’, dr. Cees Renckens’ bijdrage gaat in op chirurgijns en kwakzalvers bij (vrouwen)ziekten rond 1700, dr. Jan de Graaff presenteert de inleiding ‘Van mosterdgas tot taxus’ en prof.dr. Paul Roos bespreekt de invloed van Vesalius op de heel- en verloskunde.
Twee boeken zien tijdens de Buitendag het levenslicht. Prof. dr. Otto P. Bleker presenteert zijn boek over de anatomische preparaten van Frederik Ruysch en dr. Jan G. van den Tweel zijn boek ‘From Magic To Molecules. An Illustrated History of Disease’.
’s Middags na de warme lunch is er een ruime keuze aan activiteiten.
U kunt het Teylers of het Frans Hals museum bezoeken, deelnemen aan een rondvaart of een stadswandeling maken. De vroege inschrijvers maken de meeste kans bij hun eerste keus te worden ingedeeld. Na afloop is er een hapje en een drankje. 
Tot 15 februari is aanmelding alleen voor WH-leden mogelijk, daarna ook voor niet-WH-leden. Stuur een e-mail aan dr.e.slager@wxs.nl. Daarna u wordt verzocht het verschuldigde bedrag over te maken. Accreditatie NVOG: 4 punten.
Klik hier om een pdf van de folder te downloaden.