MijnFertiCoach-app, leefstijlcoachings- programma van start

22-01-2020 - Het voorziet tevens in de behoefte van vele vrouwen en hun partners, om op maat persoonlijke steun en begeleiding te krijgen in een fertiliteitstraject. Werken aan 'gezond ouders worden' begint met kennis over het belang van een gezonde leefstijl. MijnFertiCoach motiveert patiënten om een leefstijlverandering echt vol te houden. Het programma ontzorgt daarmee de arts en verpleegkundige.
Jesper Smeenk, gynaecoloog ETZ Tilburg en een van de leden van de werkgroep: “Het is een concreet leefstijlinstrument speciaal voor patiënten in een fertiliteitstraject dat verder gaat waar bestaande programma’s ophouden. Het biedt grip en support op maat en fungeert als steun in de rug om gestelde doelen te realiseren. Zo kun je samen de kansen op een gezonde zwangerschap vergroten en de tijd tot zwangerschap verkorten.” 
De app biedt de mogelijkheid om patiënten op afstand te begeleiden, mede door de veilige registratie van data. 
Het programma richt zich op zeven domeinen, zoals gezonde voeding, gezond bewegen, stoppen met alcohol, en reductie van stress door middel van mindfulness. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van motivational interviewing technieken en biedt het fun en ontspanning door de diverse spelelementen in de applicatie. Het leefstijlprogramma is ontwikkeld door een multidisciplinair team van zorgprofessionals en is mede tot stand gekomen door adviezen van patiëntenvereniging Freya en patiënten die hebben deelgenomen aan de testfase. Centra en patiënten kunnen kosteloos gebruik maken van deze app.
Meer weten? Aanvullende informatie vind je op www.mijnferticoach.nl. MijnFertiCoach is mogelijk gemaakt door Ferring B.V.